Listopad 2019
Tools
Typography

Na přelomu října a listopadu byla dokončena letošní největší investice města Luhačovice, a to přebudování nepřehledného napojení ulic Hrazanská, V Drahách a Ludkovická na ulici Družstevní, která je jednou z významných dopravních tepen města.

Na přelomu října a listopadu byla dokončena letošní největší investice města Luhačovice, a to přebudování nepřehledného napojení ulic Hrazanská, V Drahách a Ludkovická na ulici Družstevní, která je jednou z významných dopravních tepen města.

„Z jedné nepřehledné křižovatky s nevyjasněnou předností v jízdě vznikla úpravou sestava tří navzájem odsunutých křižovatek, takže místo je teď daleko bezpečnější pro chodce i pro řidiče. Silnice v dotčeném úseku získala nový povrch, nově se vydláždily okolní chodníky, v jednom směru byl vybudován také nový záliv zastávky pro linkové autobusy a dělaly se také související parkové úpravy a rekonstrukce veřejného osvětlení,“ informoval místostarosta Jiří Šůstek, který má v kompetencích majetkové záležitosti města.  Předpokládaná částka za opravy, která měla být 6,6 milionů se zvýšila, to ale protože se rekonstruoval i úsek, který původně do stavby zahrnut nebyl. 

„Rozhodli jsme se oproti původnímu plánu opravit také úsek Družstevní ulice od křižovatky až k železničnímu přejezdu u zámku. Vzhledem k rozšíření oprav o pokládku 357 metrů čtverečních  povrchu vozovky a nové dláždění chodníků v této části se cena vyšplhala na 7,4 milionů Kč. Zmíněný úsek už opravu také potřeboval a bylo proto rozumné udělat rekonstrukci zároveň, aby se ve stejné lokalitě nemuselo kopat brzy znovu,“ doplnil Šůstek. Podobně se město snažilo přistupovat k opravám i v další věci. „Rekonstrukci křižovatky se nám podařilo termínově skloubit s opravami plynového potrubí, které se tak pokládalo před opravou vozovky a chodníků. Takovéto provádění oprav je samozřejmě ekonomičtější a také ohleduplnější k místním obyvatelům. Těm bych chtěl i tak poděkovat za trpělivost během rekonstrukce, kdy byl provoz pro motoristy i pěší částečně omezen,“ doplnil Šůstek. Dodavatelem úpravy křižovatky ul. Družstevní je firma EUROVIA CS, a.s., závod Zlín. Celkově bylo v rámci stavby položeno cca 1 700 metrů čtverečních asfaltu a cca 1 000 metrů čtverečních dlažby chodníků. Díky milionům, které na opravy Luhačovice vyčlenily ze svého rozpočtu, se tak občané na oplátku dočkali bezpečné a krásně opravené křižovatky. Bezpečnější bude nejen pro obyvatele místního sídliště, ale také například pro klienty a návštěvníky Domova pro seniory, který se zde rovněž nachází.